گروه لیزر و اپتیک شرکت دانش‌بنیان فرهیختگان حامی علم‌وصنعت

معرفی گروه اپتیک

گروه اپتیک و فوتونیک شرکت دانش‌بنیان فرهیختگان حامی علم‌و‌صنعت متشکل از اعضای هیات علمی و فارغ‌التحصیلان نخبه دانشگاه‌های برتر تهران و ایران می‌باشد. این مجموعه با تکیه بر دانش و تجربه خود و با همکاری با دیگر متخصصان و کارشناسان مطرح کشور، با هدف ترویج و ارتقاء جایگاه دانش اپتیک و فوتونیک در کشور، در زمینه طراحی و تولید تجهیزات نوری، الکترواپتیکی و الکترومکانیکی فعالیت می‌کنند. هدف کلی مجموعه بالابردن سطح خدمات فنی مهندسی در این زمینه بوده و در این راه آماده همکاری با شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی و دولتی می‌باشد.

زمینه‌های فعالیت

شناسایی مواد با لیزر

شناسایی مواد با لیزر یکی از روش‌های جدید در حوزه تشخیص مواد بیولوژیکی، شیمیایی و منفجره از فاصله ایمن می‌باشد. در این طرح از فناوری طیف‌سنجی رامان در محدوده طول‌موجی UVC استفاده شده است.

حسگر فیبرنوری توزیعی

پایش سراسری فیبرنوری، یک سامانه تشخیص ارتعاش پیوسته است که جهت حفاظت از مناطق حساس و مرزها، پایش خطوط انتقال انرژی، کنترل خطوط ریلی و مانیتورینگ سلامت سازه‌ها به کار گرفته می‌شود.

مقالات

شناسایی مواد شیمیایی در آب دریا

شناسایی مواد شیمیایی در آب دریا پیشرفت سریع فن‌آوری کیفیت زندگی انسان را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. شرایط زندگی در جهان تغییر کرده و مزایای بی‌شماری در ارتباطات، پزشکی، راحتی زندگی، مسافرت و بسیاری از جنبه های دیگر به همراه داشته است. اما همراه با جنبه‌های مثبت پیشرفت فناوری، یک مشکل بسیار جدی نیز وجود دارد: آلودگی در آب ، هوا و خاک. احتراق ناقص فرآورده‌های نفتی، کاربرد سموم دفع آفات در

ادامه مطلب »

طیف‌سنجی رامان از راه دور (لیدار) و کاربردهای آن

طیف‌سنجی رامان از راه دور (لیدار) و کاربردهای آن تکنیک لیدار رامان از پراکندگی ناکشسان (inelastic) ضعیف نور توسط مولکول‌های هوا جهت شناسایی آن‌ها استفاده می‌کند.[1] تحریک انواع ترازهای مولکولی ارتعاشی و چرخشی با استفاده از منابع نوری با طول‌موج‌های مختلف موجب تابش رامان در انرژی‌های متفاوت و شیفت فرکانسی مشخص برای هر مولکول خاص خواهد شد. سامانه‌های لیدار رامان در دهه‌های گذشته به ابزارهایی با کاربرد گسترده در تحقیقات جوی تبدیل شده‌اند.[2] در این

ادامه مطلب »